Tuesday, 31 July 2007

Tekeningen op Mergel


Reporting from Limburg: De oudste tekens stammen uit de 14e eeuw en zijn merktekens van eigenaren. De vele tekeningen zijn vaak gemaakt met houtskool (zoals op de foto) of rood krijt. Je moet het zelf zien en beleven maar misschien heb je dat al eens gedaan en zo niet dan is het zeker de moeite waard. Wij zijn er al twee keer geweest maar de eerste keer is natuurlijk het spannendste.

The oldest signs dated 14th century are concessionsigns. Beside these signs also a large number of drawings occurs, charcoal (see photo) or red red ochre made.

4 comments:

Abraham Lincoln said...

This is an unusual and very interesting sign or image on the wall. If they are that old I am stunned that they have survived from the 14th Century until today without being vandalized.

You have a nice blog and some great photography. I thank you for stopping and having a look at my Ford truck.

Brookville Daily Photo

dot said...

Amazing and quite beautiful!

don said...

ik heb ook je link opgenomen in mijn site. jeetje ik maar denken dat we in nederland geen oudheidkundige dingen hadden :) :)

Frank said...

De mergelgrotten in de Sint Pietersberg worden ook vaak wel het grootste museum van Nederland genoemd. Er staan duizenden tekeningen en namen op de muren, waarvan sommige zeer bekend en beroemde mensen zoals de Hertog van Alva en Napoleon. Ik bezoek deze grotten ook buiten de plaatsen waar de rondleiding komt en kan alleen maar zeggen dat er nog veel meer is te zien. (leuke foto trouwens - deze afbeelding heet 'de musen' en op de andere kant van de muur staan er nog welke)
Wil je meer weten, kijk dan een sop mijn blog: http://www.mergelgrotten.com/