Thursday, 7 June 2007

Korstmos??????? #2


Dit is een overzichtsfoto van "het", want ik weet nog steeds niet wat het is.

6 comments:

don said...

wat een geweldige plaat. geen idee wat het is

Lilli & Nevada said...

oh darn i wish i could read what it says, the photos are very nice tho

Dick said...

It says: I still don't know what "it" is

Judith van Praag said...

Het lijkt mij een habitat voor een zeebeestje, een eendemossel of zo. Kijk eens op deze leuke site van de BBC tot je in het water de 'barnacle' vind.
http://www.bbc.co.uk/nature/animals/wildbritain/habitats/coastal/spring/

Judith van Praag said...

Ha Dick, op de BBC web site staat beschreven hoe het zeebeestje zich aan een kale rots hecht, en dan met een soort van lijm een heenkomen creƫert dat hard wordt. Ik zou dat witte spul zeker geen korstmos noemen. Als ik het zo zie moet het goch haast wel hard zijn. Maar de vraag is natuurlijk of deze rots zich dicht bij het water bevindt of bevonden heeft (de strandlijn in Texas verandert ook neem ik aan?).

Dick said...

Judith

Allereerst dit, het is niet Texas maar Texel waar ik woon in Nederland dus maar ik zou natuurlijk wel eens in Texas willen kijken. De rots of steen bevind zich niet direct aan de waterlijn maar ongeveer 100 meter landinwaarts en komt nooit onder water of zelfs met zeewater in aanraking. Eigenlijk woon ik heel dicht bij de Tuin van Marienhof als ik het goed begrijp maar het is me nog niet duidelijk hoe jij daar nou bij betrokken bent vanuit Seattle.