Tuesday 31 July 2007

Tekeningen op Mergel


Reporting from Limburg: De oudste tekens stammen uit de 14e eeuw en zijn merktekens van eigenaren. De vele tekeningen zijn vaak gemaakt met houtskool (zoals op de foto) of rood krijt. Je moet het zelf zien en beleven maar misschien heb je dat al eens gedaan en zo niet dan is het zeker de moeite waard. Wij zijn er al twee keer geweest maar de eerste keer is natuurlijk het spannendste.

The oldest signs dated 14th century are concessionsigns. Beside these signs also a large number of drawings occurs, charcoal (see photo) or red red ochre made.

Monday 30 July 2007

Grotten van St. Pieter


Reporting from Limburg: Een imposant grottenstelsel met ongeveer 20.000 gangen in z'n totaliteit dus ook de andere grotten meegeteld. De temperatuur is constant 9-10 graden en de luchtvochtigheid is heel hoog. De stippen die je op de foto ziet zijn kleine waterdruppeltjes in wording die vlak voor de lens zweven en sterk belicht worden door de flitser.

English info: The famouse 'St. Pietersberg' caves are the result of centuries of excavation of marl, a building stone. What we now see is an enormous labyrinth of more than 20,000 passages. The stone-hewers have left their marks. On the walls are interesting inscriptions, some extremely old; artists too, have been at work here. During the many sieges Maastricht has suffered, and also during the last world war, local inhabitants used the passages as a shelter; some of the emergency provisions are still to be seen.The temperature in the caves is 9-10 degrees Celcius; visitors are therefore advised to take a cardigan, pullover or coat with them. The round-trips, which last about an hour, are led by official VVV Tourist Office guides. Two sections of the labyrinths of Mount St. Pieter are open to the public. Source: VVV.

Sunday 29 July 2007

Reus


Reporting from Limburg: Het oeroude "Foliesbos" in Mondo Verde met de 14 meter hoge reus van de Apennijnen.

Saturday 28 July 2007

Fontana del Tritone


Reporting from Limburg: Wat foto's van Limburg waar we momenteel zijn. Wat je hier ziet aan het einde van de "Via Roma" in themapark Mondo Verde is de "Fontana del Tritone" . Het origineel is te vinden in Rome en is voltooid in 1642 door Gian Lorenzo Bernini.

Thursday 26 July 2007

Vroege herfst


Weer in de Tuin van Marienhof waar de herfst al lijkt te zijn begonnen. Als ik naar buiten kijk dan lijkt het al wel diep in de herfst.

Wednesday 25 July 2007

Casa Blanca of the North


Daar lijkt het wel op maar als je goed kijkt in de lucht dan weet je wat en waar het is.

Monday 23 July 2007

Team Guinot "Wingwalking"


Weer terug bij de "Airshow", dit is denk ik de beste foto die ik gemaakt heb. Dit tafereel doet me aan een of andere film denken maar ik weet niet welke misschien wel de "Baron von Munchhausen" ofzo. Hieronder het programma van de show voor geïnteresseerden, overgenomen uit het boekje maar volgens mij was het toch iets anders want ik heb ook een Catalina gezien.

Bellanca Decathlon--Wandert Brandsen
Red Sensation--ACVT
Fouga CM-170 Magister--Dutch. Hist. Jet. Ass.
Pitts Special--Frank "Woody"van Houten
Shorts Tucano T1--Royal Air Force
Blue Eagles--Royal Army Air Corps
Boeing E3-A Sentry Awacs--Nato
Dassault Dornier Alpha Jet E--French Air Force
Royal Jordanian Falcons--Royal Jordanian Air Force
Pilatus PC-7--Koninklijke Luchtmacht
Vickers Spitfire Mk IX--Koninklijke Luchtmacht
Douglas DC-2 "Uiver"--Aviodrome
EF-18A Hornet--Spanish Air Force
Wingwalking--Team Guinot
B-25 Mitchell--Koninklijke Luchtmacht
Sukhoi SU-26M2--Will Curtis/Road Angel
F-16AM Fighting Falcon--Koninklijke Luchtmacht
Hawker Hunter T8C--Stichting Hawker Hunter Foundation
Breitling Jet Team--Apache Aviation

Sunday 22 July 2007

Special for "Judith in Seattle".


Nou mooie tuin hoor en we hebben maar een paar druppen regen gehad, geen foto's van de tuin want die heb je natuurlijk al en deze vind je vast wel leuk. Koffie konden we vast wel krijgen bij Agaat in Opperdoes werd ons verteld dus daar zijn we ook geweest, ook een mooie tuin maar voor de koffie was het wat druk dus toen maar bij de jachthaven in Medemblik koffie gedronken. De groeten van Dijkema.

Saturday 21 July 2007

Texel Airshow


Vandaag wel mooi weer alleen veel wind maar voor de organisatoren van de show een grote opluchting want gisteravond was het nog heel slecht. In ieder geval zal ik wat foto's posten de komende dagen, dat is weer eens wat anders dan natuur. Op deze foto een of ander team ik weet de naam niet meer maar hun show was goed. De foto is wel gecropt maar dat is bij bijna allemaal zo omdat de vliegtuigen alleen met een sterke telelens er helemaal op komen.

Friday 20 July 2007

Zon en regen


Dat hebben we deze zomer maar vandaag is het wel heel veel regen, net nu de vakantie begint maar voor mij nog twee dagen werken en dan word het misschien wel beter. Slechter kan ook haast niet.

Wednesday 18 July 2007

Zicht op Den Hoorn


Zicht op Den Hoorn en het tussenliggende landschap, gefotografeerd vanaf het uitkijkpunt bij de Hors.

Monday 16 July 2007

Waterkraantje


Ik zie op andere blogs dat er op veel plaatsen op de wereld droogte heerst, nou daar hebben wij geen last van en mocht het zover komen dan zetten we deze kraan toch gewoon open.

Saturday 14 July 2007

Invasion of the Body Snatchers


Helikopters tijdens de vlootdagen, vogels of een mislukte foto? Dat laatste was het eigenlijk maar ik zag er toch wel wat in en kon zo m'n fantasie weer eens de vrije loop laten. Het is een zwerm muggen je weet wel die vervelende insecten die je nachtrust verstoren en je steken. Dus misschien is de titel nog niet zo ver naast de waarheid.

Thursday 12 July 2007

Haasje


Dichterbij kon ik niet komen, als hij aan de andere kant van de steen had gezeten zou je hem bijna niet zien.

Wednesday 11 July 2007

Waterhoos bij Oudeschild


Foto van de waterhoos afgelopen Maandag bij Oudeschild. De doorsnede ongeveer 80 meter. Vanuit Den Burg was het ook goed te zien maar deze foto niet door mij gemaakt is natuurlijk mooier en dit plaatje wil ik jullie niet onthouden.
Bron: KNRM

Tuesday 10 July 2007

Zoek de Prins


Wie weet zit de prins er wel tussen, iedereen is vrij om het uit te zoeken, het zal ongetwijfeld volgens de aloude procedure gaan. Dus dames!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday 8 July 2007

Bagage


Afgelopen tijd heb ik al meerdere keren insecten met een blaadje of wat het dan ook is zien rondvliegen. Eerst dacht ik dat het groene vleugels waren maar toen had ik m'n bril niet op. Zoals je op de foto ziet zit het er duidelijk onder en lijkt het erg veel op een blad. Mogelijk zitten er wel eitjes in ik weet het niet maar misschien weet jij het wel. Ik zou er een kunnen vangen en kijken maar dat is niet de bedoeling natuurlijk en zoals Gandalf (Tolkien: LOTR) al zei "Hij die iets breekt om te zien wat het is heeft het pad der wijsheid verlaten" .

Saturday 7 July 2007

Oormerken



Eén oormerk was blijkbaar nog niet genoeg. Kunnen ze nou niks anders bedenken?

Tuesday 3 July 2007

Pointillisme


Foto van een Dagkoekoeksbloem bewerkt met een Pointillisme-tool, het origineel is ook wel mooi maar deze foto was bij uitstek geschikt om te bewerken dus heb ik deze gepost.

Sunday 1 July 2007

Ganzen


Het is alweer enige tijd geleden toen ik deze foto maakte, maar gisteren fietste ik weer langs deze plek en tot mijn verbazing zaten daar nog steeds volgens mij dezelfde ganzen. Ik noem het maar tienerganzen want ze zijn niet klein maar hadden toen een week of zes terug toch nog wat dons hier en daar.